Три концерта са включени в модула “Музикалната лаборатория на Международния 

...
Три концерта са включени в модула “Музикалната лаборатория на Международния 
Коментари Харесай

Три концерта са включени в модула “Музикалната лаборатория” на ММФ „Варненско лято“

Три концерта са включени в модула “Музикалната лаборатория ” на Международния  музикален фестивал „ Варненско лято “, който се провежда от Община Варна. 

На 24 юли от 19 ч. в Градската художествена изложба произведения на Бетовен и Шуберт ще показа пианиста Веселин Станев. Той е печелил два от най-големите клавирни състезанието в света – „ Чайковски “ и „ Лонг/Тибо “. В рамките на концерта ще показа 7 багатели, 32 вариации до минор и Рондо сол мажор опус 129 (Гняв по изгубения грош) на Лудвиг ван Бетовен, ще прозвучи и интерпретация на Соната си бемол мажор Opus post. D 960 на Шуберт.

13 авторски транскрипции на Панчо Владигеров за две пиана ще извърши клавирното дуо Десислава Щерева и Наталия Симеонова на 26 юли от 19 ч. също в Градската изложба. Клавирното дуо разкрива част от творчеството на огромния композитор и ще изпълнени 13 негови транскрипции за две пиана на Рапсодия „ Вардар “, „ Шведски танц “, „ Румънски танц “ оп. 38, „ Танцьорката от изток “ и други „ танци “. В програмата са включени и произведения на Владигеров за театрални спектакли - към „ Сънна игра “ на Стриндберг, „ Цезар и Клеопатра “ на Бърнард Шоу. Още разноцветност и благосъстояние във вечерта ще донесат фолклорните претекстове из „ Седем симфонични български танца “, „ Хоро стакато “ и „ Българска сюита “. Двете пианистки, които са дружно над 25 години, са свирили на всички огромни фестивали у нас. Признание за тяхната класа са награди от състезания в Япония и Италия, и българското отличие „ Кристална лира “.

На 31 юли от 20 ч. в Археологическия музей звездите на Държавния музикален спектакъл Марчо Апостолов и Еделина Кънева дружно с духов квинтет „ Пилекадоне “ ще показват есенцията на мюзикъла „ Моята прелестна лейди “. Пламен Проданов е създателят на музикалната акомодация на обичания мюзикъл, който пресъздава сюжета и настроението на именитата книга на Бърнард Шоу „ Пигмалион “. 
Билети на касата и в уеб страницата на Фестивалния и конгресен център във Варна. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР